Известие

Collapse
No announcement yet.

ГТВ/Спайдер Diesel

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
    Да не засягаме друга тема ,но аз също съм карал TS и то в перектно състояние и то само на бензин и мога смело да кажа че 1.9ЖТДм монтиран в купе на 159-ка която си е тежка ,просто за мен е немислимо ти да ме догониш с газафицирания си TS пак дори и на бензин да е.
    Сега говорим за ЖТДм да уточня и то 150кс ,а не за ЖТД -105кс който е монтиран в ГТВ-то.

16в 150 коня е монтиран във въпросното гтв
    Range Rover Vogue 4.4
    Rexton 270 cdi
    Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
    Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
      16в 150 коня е монтиран във въпросното гтв
      Така да е ,по принцип не съм фен на дизела и съм против него монтиран в какъвто и да е кабриолет или купе без значение дали е SPIDER/BRERA или GTV но ако си говорим за TS мисля че всички знаем колко е държелив този мотор.

V6 вече си е друга бира както се казва.
      Alfa romeo GTVex
      Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
      Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
      Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Така да е ,по принцип не съм фен на дизела и съм против него монтиран в какъвто и да е кабриолет или купе без значение дали е SPIDER/BRERA или GTV но ако си говорим за TS мисля че всички знаем колко е държелив този мотор.

V6 вече си е друга бира както се казва.
        Да бе ама Брера с 2.4 с чип ще направи луда Брера с 3.2
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
          Да бе ама Брера с 2.4 с чип ще направи луда Брера с 3.2
          Абе така е съгласен съм с теб ,от друга гледна точка го казвам,но пък колегата от горния пост твърди че 1.9ЖТДм по никакъв начин не може да избяга на 2.0 TS,незнам но аз съм на друго мнение имайки предвид що е то TS смятам че ако поддържа дълго моето темпо с печаката ще си пръсне мотора в един момент.

Аз съм съгласен с мнението че 159-ка с 1.9 е тромава, но както казва колегата че e нищо особено или както казва да не каже повече мисля е прекалено,особено в сравнение със 2.0ts.

Колега Mury вземи отношение и дай мнение относно създалия се спор.
          Alfa romeo GTVex
          Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Дизела има повечко нютон метри и стандартно без каквато и да е намеса не виждам как може ТС да се сравни с него. А 1,9 jtdm си е приятна кола за каране.
            Range Rover Vogue 4.4
            Rexton 270 cdi
            Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
            Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Да не засягаме друга тема ,но аз също съм карал TS и то в перектно състояние и то само на бензин и мога смело да кажа че 1.9ЖТДм монтиран в купе на 159-ка която си е тежка ,просто за мен е немислимо ти да ме догониш с газафицирания си TS пак дори и на бензин да е.
              Колега карал съм 159 1,9 жтд, но съвсем лекичко, без да го тормозя...Не знам реално как ускорява при педала до долу, но от видяното в youtube и в каталожните данни, не съм много впечатлен Колата си е тежичка.
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Аз съм съгласен с мнението че 159-ка с 1.9 е тромава....
                Да,защото купето си е доста тежичко.Същият двигател на това леко купе(на GTV-то) ще го влачи като куцо пиле домат.
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Да,защото купето си е доста тежичко.Същият двигател на това леко купе(на GTV-то) ще го влачи като куцо пиле домат.
                  Тежко е да съгласен съм ,но благодарение на големия въртящ момент и 150кс сток,също и 6-степенната скоростна кутия ,ако сравняваме с 2.0ts........то бензина ще се изтормози на дълго динамично каране,а дизела си държи скорост без проблем и то на доста по ниски обороти,иначе като вървеж е долу горе еднакво.
                  Alfa romeo GTVex
                  Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Тежко е да съгласен съм ,но благодарение на големия въртящ момент и 150кс сток,също и 6-степенната скоростна кутия ,ако сравняваме с 2.0ts........то бензина ще се изтормози на дълго динамично каране,а дизела си държи скорост без проблем и то на доста по ниски обороти,иначе като вървеж е долу горе еднакво.
                    Е аз не съм съгласен
                    Даже мисля, че турбо кола няма и не е хубаво дълго да бъде тормозена.
                    2.0тс няма никакви проблеми ако е гледан като хората, крайно време е да се спре със глупостите!
                    Ако бяха толкова чупливи нямаше да се слага в три поколения автомобили!
                    Този дизел в ГТВ е хубаво постижение но е гавра!
                    няма нищо спортно в него звука е супер дразнещ, пушенето е като на икарус вървежа...относителен

Comment

Хахахахахахах...кое е леко неразбрах,купето на ГТВ-то ли???Май не си запознат с теглото на този автомобил
                      Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
                      ALFA GTV 98'-155hp,2.0 T.Spark

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
                        Е аз не съм съгласен
                        Даже мисля, че турбо кола няма и не е хубаво дълго да бъде тормозена.
                        2.0тс няма никакви проблеми ако е гледан като хората, крайно време е да се спре със глупостите!
                        Ако бяха толкова чупливи нямаше да се слага в три поколения автомобили!
                        Този дизел в ГТВ е хубаво постижение но е гавра!
                        няма нищо спортно в него звука е супер дразнещ, пушенето е като на икарус вървежа...относителен
                        За този мотор монтиран в кабриолет или купе също съм съгласен ,друго е да се чува бензиновия мотор и не само ,друго си е дрезгавия глас на бензиновия мотор.
                        Друго изках да кажа ,че този мотор е удачен в по-тежки купета и като вървеж и като разход,а и още нещо като вкючиш климатика срещу баир не се налага да минаваш 2-предавки надолу.
                        Alfa romeo GTVex
                        Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

+ това колата е далеч от стоковите 150 коня бе хора Сами си правете сметката!
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от oinotnA Покажи съобщение
                            Хахахахахахах...кое е леко неразбрах,купето на ГТВ-то ли???Май не си запознат с теглото на този автомобил
                            Сравни ги сам.
                            ГТВ с най-големия двигател 1370кг http://auto-catalog.net/?f=showCar&car_id=1520

159 1.9 16V 1535кг http://www.alfaromeo.bg/?go=models&p=159-technical
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Сравни ги сам.
                              ГТВ с най-големия двигател 1370кг http://auto-catalog.net/?f=showCar&car_id=1520

159 1.9 16V 1535кг http://www.alfaromeo.bg/?go=models&p=159-technical
                              Само да ти кажа че ГТВ-то ми е мерено и определено е точно 100 кила отгоре на това което си писал
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Сега говорим за ЖТДм да уточня и то 150кс ,а не за ЖТД -105кс който е монтиран в ГТВ-то.
                                Виж сега, може аз да не мога да карам дизели нещо, не споря, но усещането като се качих от моята кола на 5 коня по-слаба и 150кг по-тежка беше, че не върви. Ако има мераклия ще ги замерим, пак казвам може и да не я карам както трябва, ама той и педала по-надолу от ламарината не ще да слиза Някой ако има мерак ще мина само малко да и обогатя газта, че последния път Илийката се престара гори 14 газ градско
                                sigpic
                                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
                                X